Tips
Posted in

Beneficiile lanii Alpaca

Utilizarea fibrei de alpaca a început în jurul anului 2500 î.Hr. în Peru-ul antic. Datorită delicateței sale luxoase, fibrele de alpaca erau rezervate regalității incașe și considerate “fibrele zeilor”. În prezent este în continuare cunoscută ca unul dintre cele mai fine fibre naturale din întreaga lume.

Royal, Baby și alte categorii de fibră alpaca

Când vedeți termenii Royal sau Baby la alpaca, se referă la grosimea fibrei, măsurată de obicei în microni. Și cu cât fibra este mai subțire, cu atât este mai moale. Baby și Royal sunt categoriile cele mai fine de alpaca (între 18 și 23 microni). Firul obișnuit de alpaca are de obicei, în jur de 25-27 microni, care este totuși mult mai moale decât firele din lână obișnuită (30-40 microni).

DE CE SĂ ALEGEȚI FIRUL ALPACA PENTRU URMĂTORUL PROIECT?

Extrem de moale
Lâna Alpaca nu conține lanolină și nu înțeapă aproape deloc, de aceea este confortabilă de purtat și delicată la atingere.

Elasticitate și rezistență
Lâna Alpaca este foarte elastică și puternică spre deosebire de lâna de oaie sau alte tipuri de lână, cum ar fi cașmirul.

Căldură fără greutate
Este semnificativ mai ușoră și mai călduroasă decât lâna de oaie. Și totul se datorează unei structuri unice a fibrei Alpaca. Are în structura internă bule de aer care creează un interior gol. Aceste goluri rețin căldura, ajută lâna să izoleze și o fac ușoară.

Potrivită în orice anotimp și rezistentă împotriva vântului
Alpaca este un animal care îndură cele mai mari variații de temperatură în fiecare zi, între -25 și 30°C. Pentru a se putea adapta a dezvoltat o fibră naturală cu proprietăți excepționale de reglare a temperaturii.

Astfel, această fibră permite o bună evacuare a umezelii pielii spre deosebire de lâna de oaie, de exemplu.

Lâna Alpaca vă va ține întotdeauna de cald, însă fără a transpira.

Impermeabilă
Articolele de îmbrăcăminte din alpaca absorb cu ușurință umezeala din mediu și rămân confortabile pe tot parcursul zilei.

Hipoalergenică
Spre deosebire de lână de oaie, fibra Alpaca nu conține lanolină, deci nu provoacă reacții alergice sau disconfort.

Ignifugă
Spre deosebire de marea majoritate a fibrelor sintetice și a unei părți din fibrele naturale, lâna de alpaca este un material care nu ia foc foarte ușor (numai în cazul contactului direct și prelungit cu focul) și, prin urmare, vă va proteja mult mai bine în cazul unei expuneri la căldură extremă (cenușă de țigară, foc de tabără, …).

Nu se șifonează și nu intră la apă
Alpaca are o tendință mai mică de a intra la apă și se șifonează mult mai puțin decât cașmirul.

Nenumărate culori naturale
Animalele Alpaca produc lână în până la 22 de culori naturale, variind de la alb la negru, ceea ce reduce nevoia de vopsire prin procedee chimice.

Durabilitate ridicată
Rezistența, densitatea și curbura fibrei de alpaca fac articolele de îmbrăcăminte foarte rezistente la uzură. Cu o îngrijire adecvată, articolele de îmbrăcăminte sunt practic indestructibile și pot fi purtate o viață sau chiar transmise altor generații.

Nu poluează
Alpaca este considerat un animal “verde” datorită obiceiurilor sale alimentare eficiente, care duc la reducerea semnificativă a nevoilor de apă și suprafață în raport cu alte animale. Odată ce o alpaca a fost tunsă nu mai sunt necesare substanțe chimice dure pentru a procesa fibra, deoarece nu conține lanolină.

Alpaca este diferită de orice altă fibră pe care ați purtat-o sau văzut-o vreodată. Dacă sunteți în căutarea unor produse de înaltă calitate, ecologice, fabricate dintr-o resursă naturală, fibrele de alpaca se potrivesc perfect. Rafinamentul și strălucirea fac din orice veșmânt alpaca o comoară pe care o vei adora ani de zile.

Urmareste-ne!
TOP

SHOPPING BAG 0