Romania Creates
Posted in

Romania Creates: Oana Ignat

Oana Ignat

În inima fiecărui meșteșug zace o poveste, iar în cazul Oanei, povestea începe în copilărie, la vârsta de șase ani, când, sub îndrumarea bunicăi paterne, a început să învețe tainele tricotatului. Această pasiune timpurie a crescut odată cu ea, dar a căpătat o dimensiune nouă și profundă odată cu nașterea primului său copil, Maya Anaisse.

Oana, în vârstă de 34 de ani și mamă a trei copilași – Maya Anaisse, Radu și mezinul Călin – a redescoperit și aprofundat arta tricotatului și croșetatului motivată de dorința de a oferi copiilor săi nu doar hăinuțe, ci un strop de magie personală. Povestea fiecărei piese create de ea este una de dragoste și de grijă, transpusă în buclele meticulos desenate de andrele.

Cu un simț al datoriei față de natură și față de urmași, Oana a optat pentru materiale naturale, începând cu lâna merinos și explorând apoi texturi precum mohairul cu mătasea, alpaca sau casmirul luxuriant. Fiecare fir achiziționat și fiecare tehnică învățată i-au modelat abilitatea de a crea articole nu doar frumoase, ci și durabile, capabile să reziste testului timpului și să adune amintiri prețioase.

Oana nu a păstrat acest dar doar pentru familia sa, ci a ales să împărtășească această artă cu comunitatea. Prin orele de tricotat pe care le susține, își propune să inspire și să educe o nouă generație de tricotiste, fie că sunt femei sau tinere fete. Misiunea sa este una de emancipare prin meșteșug, îndemnându-le să creeze cu propriile mâini articole de îmbrăcăminte care nu doar că le vor încălzi trupul, dar le vor și bucura sufletul.

Astfel, într-o epocă dominată de consumism, Oana și creațiile sale se transformă în simboluri ale sustenabilității și ale conștientizării. Tricotajele sale nu sunt simple articole de îmbrăcăminte, ci mărturii ale unei lumi în care fiecare obiect poate avea o vibrație înaltă și o rezonanță emoțională profundă.

Prin firele sale, Oana țese nu doar pulovere sau șaluri, ci și legături, împărtășind o parte din sufletul său cu fiecare om care alege să poarte una dintre creațiile sale. În atelierul său, printre culori și texturi, se naște zilnic arta tricotajului cu suflet.


Urmarește Oana pe:

Facebook și Instagram


image00011 1 fire naturale de crosetat
Oana și copiii ei.
Join the conversation

Join the conversation

Urmareste-ne!
TOP
SHOPPING BAG 0