
Să te cunoaștem mai bine
Ne poți spune câteva lucruri despre tine? Cine este în spatele acestui brand?
În spatele brandului sunt chiar eu, Ingrid Hannek – Head of Talent Acquisition CEE de profesie,
lucrez într-o companie de consultanță software, full-time. Sunt Career Coach din pasiune și artist în suflet.
Care este povestea ta? Ai fost mereu pasionată de croșetat/tricotat sau ai descoperit această pasiune mai târziu?
De când eram mică purtam haine tricotate manual. Mama îmi impletea pulovere de iarnă în culori vii, iar bunica îmi făcea ceea ce se numește în Bucovina – pacinei – adică un fel de papuci de casă tricotati. Nu am învățat de la mama să tricotez, deși acum mă ajută și creăm împreună pentru Purl, ci a venit mai târziu pentru mine și a fost un proces auto-explorator. Prin tricotat, am găsit o formă nouă de exprimare care îmbină creativitatea cu răbdarea. Knitwear-ul nu este doar despre haine, ci despre artă, textură și căldură. Prin acest proces, îmi dau voie să creez, să experimentez și să mă conectez cu ceva autentic și profund. Tricotatul a devenit pentru mine mai mult decât un hobby – este un mod de a transforma idei în forme palpabile, de a da viață inspirației prin fire și modele unice.
Nașterea brandului
Cum a luat naștere ideea brandului tău? Care a fost prima piesă pe care ai creat-o?
Ideea brandului meu a luat naștere organic, din pura pasiune pentru tricotat. Prima piesă pe care am creat-o a fost un fular, de care eram extrem de mândră și pe care îl purtam cu drag la birou. Acolo a fost remarcat de o colegă, care, încântată de design, mi-a făcut prima comandă, practic declanșând tot procesul. Din vorbă în vorbă, cererile au început să crească – am trecut de la fulare la mănuși, căciuli cu pompoane, iar apoi la piese mai elaborate, precum cardigane și pulovere. Așa, dintr-o pasiune devenită obicei, s-a conturat treptat un mic business, crescut cu migală și dragoste pentru detalii.
De ce ai ales tricotajele chunky ca stil principal? Ce le face speciale?
Am ales tricotajele chunky ca stil principal pentru că îmi permit să creez piese care sunt atât
statement, cât și extrem de confortabile. Îmi plac texturile groase și pline, care oferă un sentiment de căldură. Au o personalitate aparte.
Care a fost cea mai mare provocare în transformarea pasiunii tale într-o afacere?
Nu pot spune că am întâmpinat provocări majore, deoarece nu am privit niciodată această pasiune ca pe un business care trebuie să fie neapărat profitabil. Nu am urmat strategii de business și nu mi- am setat KPI-uri de atins – am lăsat lucrurile să crească natural, din pura plăcere pentru creație. Unmare avantaj a fost sprijinul unui prieten apropiat, care m-a ajutat să îmi creez un website, oferindu-mi astfel posibilitatea de a face produsele accesibile unui public mai larg.
Proces creativ & inspirație
De unde îți iei inspirația pentru designurile tale? Urmărești trendurile sau creezi liber?
De obicei, creez ceea ce îmi doresc și ceea ce aș purta eu însămi. Mă ghidez după propriul stil și preferințe, iar cea mai mare bucurie este să văd că piesele mele sunt apreciate și purtate și de alții.
Îmi plac designurile chunky, supradimensionate, care oferă confort și căldură. Deși îmi urmez
instinctul creativ, țin cont și de tendințele actuale, mai ales în ceea ce privește paleta de culori.
Cum arată procesul tău creativ, de la idee la produsul final?
Mă gândesc mult la ce produse aș mai putea crea. Nu toate ideile sunt bune, dar pun idee cu idee, iau de aici, pun aici și apoi fac o mică schiță, fac și matematica sub schiță – număr ochiuri, scad, cresc etc. Și apoi mă pun pe treabă.
Cât timp durează să creezi o piesă?
Depinde de produs. De exemplu, un fular poate fi gata în aproximativ 3-4 ore, în timp ce un
cardigan necesită câteva zile bune de lucru pentru a prinde contur.
Ai avut vreodată un blocaj creativ? Cum treci peste el?
Da, mi se întâmplă să am blocaje creative, mai ales în perioadele aglomerate, când jobul principal îmi solicită mult timp și energie. Pentru a putea crea, am nevoie de momente de respiro, în care să- mi las mintea să se detașeze și să se reconecteze cu inspirația. Atunci când simt că sunt blocată, prefer să iau o pauză și să revin la tricotat atunci când pot face asta cu plăcere și fără presiune. Pentru mine, creația trebuie să se desfășoare în ritmul ei natural, cu răbdare și tihnă.
Momente amuzante & memorabile
Care este cea mai ciudată sau neașteptată cerere pe care ai primit-o de la un client?
O clientă mi-a scris pe Instagram și și-a dorit un fular cu glugă și cu urechi de culoare roșie. M-a încântat și m-a amuzat această idee, așa că am rugat-o să îmi dea niște timp să îi pot realiza un produs frumos. Am fost chiar mulțumită de rezultat, și clienta de asemenea.
Partea de business a modei handmade
Care sunt cele mai mari provocări ale conducerii unui brand de haine handmade în România?
Una dintre cele mai mari provocări este gestionarea așteptărilor clienților, mai ales în ceea ce
privește timpul de realizare a produselor. Fiind vorba de piese handmade, lucrate cap-coadă de o singură persoană, procesul necesită răbdare, iar uneori clienții se așteaptă la un serviciu la fel de rapid ca în retailul de masă. Pentru a evita presiunea termenelor limită, am ales să nu mai accept pre-comenzi și să pun pe site doar produsele deja finalizate, gata de livrare. Astfel, reușesc să păstrez bucuria creației fără stres suplimentar.
Cum stabilești prețurile, având în vedere că fiecare piesă necesită atât de mult timp și efort?
Pornesc de la costul materialelor și încerc să reflect prețul fiecărei ore de muncă dedicată creării produsului. Cu cât procesul de fabricație este mai lung, cu atât prețul final crește.
Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-o oferă acest business?
Pe lângă procesul de creație, care este motivul principal pentru care fac acest lucru, bucuria
clientelor mele este ceea ce mă împlinește cel mai mult. Fiecare comandă mă încântă și îmi aduce un zâmbet pe față.
Crezi că moda handmade este suficient apreciată în lumea fast fashion de astăzi?
Cred că handmade-ul câștigă tot mai multă apreciere și interes, chiar și în lumea dominată de fast fashion. Oricine deține o piesă vestimentară lucrată manual poate observa imediat diferența de calitate – atât în materiale, cât și în atenția la detalii. Un produs handmade, realizat cu grijă și din materiale bune, poate dura o viață. De aceea, este important să investim în piese atemporale, care rezistă în timp.
Viziune & viitor
Unde îți vezi brandul peste cinci ani? Ai vreun vis sau obiectiv pe care vrei să-l atingi?
Îmi doresc, în primul rând, să am suficient timp pentru a da viață tuturor ideilor pe care le am în minte. Am o listă lungă de piese pe care vreau să le creez, dar care încă așteaptă momentul potrivit pentru a prinde contur. Visul meu este să pot explora și experimenta mai mult, fără grabă, și să transform fiecare inspirație în ceva unic și autentic.
Dacă ai putea colabora cu orice brand sau designer, pe cine ai alege și de ce?
Fără îndoială, mi-ar plăcea să colaborez cu cei de la Senin. Îi admir enorm și port cu mândrie fusta cu zadie – Sânziana Blanca. Au un concept absolut minunat, autentic și plin de suflet, la care aspir.
Latura personală
Ce iubești cel mai mult la croșetat/tricotat?
Este felul meu propriu de a medita, de a mă relaxa și de a mă detașa.
Cum arată clientul tău ideal?
Clientul ideal este cel care apreciază materialele pe care le folosesc în creațiile mele, care
știe să aibă grijă de lână naturală, să o spele cu grijă de mână, să o usuce întinsă și nu
atârnată. Și care are răbdare măcar câteva zile până la primirea produsului.
Ce sfat i-ai da cuiva care vrea să-și înceapă propriul brand de haine handmade?
Chiar nu mă simt în măsură să dau sfaturi, având în vedere că eu fac totul din intuiție și din
pasiune, iar brandul meu a crescut pur și simplu organic.









Pentru mai multă inspirație, le puteți urmări pe Instagram. De asemenea, dacă doriți să achiziționați una dintre creațiile lor unice, o puteți face pe site-ul lor oficial, accesând link-ul aici.